Vad är Reiki?

Reiki är en form av energiläkning/healing som har sitt ursprung i Japan i början av 1900-talet. Det är baserat på idén att vi alla har en osynlig "livskraftsenergi" som flödar genom våra kroppar. En Reiki-utövare rör försiktigt sina händer precis ovanför eller på klientens klädda kropp, med avsikten att minska stress och främja läkning genom att uppmuntra ett hälsosamt energiflöde.

Ordet "Reiki" betyder "mystisk atmosfär, mirakulösa tecken." Det kommer från de japanska orden "rei", som betyder universell, och "ki", som betyder livsenergi.

Reiki är en typ av energiläkning. Enligt utövare kan energi stagnera i kroppen där det har förekommit fysisk skada eller till och med känslomässig smärta. Med tiden kan dessa energiblock orsaka sjukdom.

Energimedicin syftar till att hjälpa energiflödet och ta bort blockeringar på liknande sätt som akupunktur eller akupressur. Reiki-utövare tror att ett förbättrat energiflöde runt kroppen kan möjliggöra avslappning, lindra smärta, påskynda läkning och minska andra sjukdomssymtom.

Mikao Usui utvecklade Usui Reiki Ryoho, den mest aktuella formen av Reiki, 1922. Men människor har utövat Reiki i cirka 2 500 år.

Människor hänvisar också till Reiki som palm healing eller hands-on healing.

14 Jun 2023