Att resa är hälsosamt

Det finns många olika sätt att påverka sin hälsa på ett effektivt sätt med. Det är allt från akupunktur som vi gärna skriver om till att resa som ett annat exempel. Det kan vara Costa Rica resor, resa till Kina, eller resa runt hemma där man bor. Oavsett om man åker till Costa Rica eller väljer ett land närmare så är resandet i sig bra för hälsan!

Resor till värmen är bra för kropp och själ

Det har gjorts en Sifo-undersökning som visar att det är bra att resa till varmare länder. Undersökningen visade att 54% anser att resor till solen är bra för den fysiska hälsan. Sen var det hela 72 % som ansåg att det var bra för den psykiska hälsan med sol och värme.

Genom att resa så upplever de allra flesta att man mår bra, man får tid att spendera med sina nära och kära samt att man får uppleva nya saker. Sol och värme är något man redan vet har positiva effekter på kroppen. Bland annat är det hjärtat och blodomloppet som mår bättre av värme samt att immunförsvaret blir mycket bättre. Solljust i sig ger oss även en massa d-vitaminer som i sin tur är bra för njurar, tarmar och ben.

Några av de positiva effekterna av att resa är:
1. Stärkt immunförsvar
2. Minskning av skador efter långvarig stress
3. Påfyllning av D-vitamin
4. Mental avkoppling
5. Gör det lättare för hjärtat att arbeta

11 Sep 2018