Sluta röka med akupunktur?

Akupunktur används i Sverige framför allt vid smärtlindring men det har även kommit att bli en behandlingsmetod mot att sluta röka. Idag finns det många olika alternativ för den som vill sluta röka. Det är plåster, e cigaretter, tuggummin, tabletter, hypnos och så nu då akupunktur. Det är så klart individuellt om det fungerar, kanske e ciggen är bättre för dig, men det kan vara värt att även testa akupunktur.

Så fungerar akupunktur

Under akupunktur så händer det en hel del med kroppen. Det är så att vissa punkter har kopplingar till inre organ. Bland annat binjurarna som exempel, fär många livsviktiga hormoner bildas. Den metod som används för rökavvänjning är NADA, vilket innebär nålar i örat. Denna metod används även för drogavvänjning. Fem akupunkturpunkter i varje öra fungerar lugnande och frisätter bland annat endorfiner, som har stor betydelse i alla typer av beroende. Dessutom finns det en så kallad nikotinpunkt i örat. NADA står för National Acupuncture Detoxification Association. 

Det sägs att sju av tio blir rökfria med hjälp av akupunktur. Det gäller även att vara motiverad och kanske komplettera med e cigaretter från EQcigs.se eller andra metoder. Akupunkturen kan dock även vara bra mot att bli lung, minska abstinens, samt att man får stöd av den som utför behandlingen. En del säger att akupunktur kan förändra smak- och luktsinne. Det är inte längre lika gott att röka så varför inte testa?

23 Jun 2018